Virkade flodisar.

Vi är några på mitt jobb som virkar. Och i höstas så pratade någon om "african flowers" som skulle vara roliga att virka. 

Jag gick hem och kollade vad man kunde göra av dessa afrikanska rutor och hittade på ravelry.com ett mönster på en flodhäst som Heidi Bears hade gjort. Sagt och gjort så köpte jag mönstret, beställde garn och började göra flodhästar. 

Just rutor av olika slag tycker jag är tacksamt att göra då man som känner sig klar när en ruta är färdig. Blir på något sätt inte ett lika utdraget projekt. 


Här är den första jag gjorde. Dock utan öron. Det kom jag på att jag glömt ett tag efter. Den blev lite av min testflodis då jag använde för grov virknål samt stoppade den för lite. Nummer två och tre, som båda gavs bort i julklapp blev jag mer nöjd med. Speciellt den nedre, den fick så fina färger. 

Beskrivningarna i mönstret man köper är jättebra med mycket illustrativa bilder, på engelska dock, så man behöver kunna språket samt de engelska virktermerna.

Som sagt, mönstret köps, för en 50-lapp ungefär, och på grund av det (att det är en kvinna som gjort mönstret och inte bara vill dela det) får man själv kolla upp det på ravelry.com. 
1 Joanna- Journalist och föreläsare med Aspergers syndrom:

skriven

gud va söta

Svar: Tack!
Linda

2 Frida:

skriven

Dom är så fina :)
Jag har inte så mkt alls planerat framöver så vi kan absolut ses :)

Kommentera här: