Äppelmuffins.

Igår fick jag ett sånt himla sug efter äppelkaka. När muffins är mer min grej så slog jag slag i saken och har just bakat äppelmuffins. Och vilka goda äppelmuffins sen! Receptet är lite halvt improviserat med utgångspunkt från en av Leila Lindholms böcker. Så här gjorde jag:


Jag började med att fixa äppelbitarna. Jag skalade och kärnade ur ett stort äpple (jag använde Royal Gala) och skar det sedan i mindre skivor (i äppelchips som barnen på mitt jobb skulle ha kallt det). Sedan stekte jag dessa äppelbitar i smör, kanel och socker. Använde ungefär 3 msk smör, 2 msk socker och 4 tsk kanel. När de började bli mjuka tog jag dem från plattan.
Sedan fortsatte jag med själva smeten. Jag vispade 3 ägg, 2,5 dl socker och 3 tsk vaniljsocker poröst. Sedan smälte jag 50 g smör och rörde ner 1 dl mjölk i smöret. Detta blandades med äggsmeten. Efter det blandade jag 3,5 dl mjöl och 2 tsk bakpulver som jag rörde ner i smeten.


Ugnen ställde jag på 175 grader och sedan stoppade jag formar i min muffinsplåt. Jag började med att lägga en äppelbit i botten av varje form för att sedan lägga i lite smet. Sedan varvade jag äpple och smet tills allt var slut. Jag slutade med att ringla över den smör-kanel-sockerblanding som fanns kvar i stekpannan.
Detta gräddade jag i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter. Sedan smakade jag, och gud så smarriga de blev!


Ont ont ont.

I förrgår skrev jag att allt var bra. Det skulle jag inte ha gjort då ryggen igår morse inte pallade med. Ont ont ont. Igår gjorde jag inte mycket. Idag är det lite bättre. Är hemma från jobbet idag också. Ska försöka mig på att baka lite snart tror jag. Kan ju inte bara sitta i soffan hela dagen.

Maguppdatering.

Nu är jag inne i vecka 24(+5) och det är därmed 107 dagar kvar till BF. Spännande!


Igår var vi hos barnmorskan och allt såg bara bra ut. Magen växte som den skulle (SF-mått:23) och hjärtslagen var bra (144/min). Mitt hb-värde hade sjunkit, så nu har jag fått börja med järntabletter.


Bebisen sparkar på, och gärna på natten eller när jag just ska sova. Men även när jag är på jobbet. Och när jag sitter i soffan framför tv:n och datorn. Typ jämnt det vill säga. En liten vilding tror jag minsann.


Ska försöka fota magen igen också. För att uppdatera er ännu mer. Men det blir imorgon, nu ska jag ner till tvättstugan!