15. Mina resmål i mina drömmar

Ämne nummer femton, mina resemål i mina drömmar.
 
Jag älskar att resa. Synd bara att ekonomin och tiden sätter stopp för denna trevliga sysselsättning för stunden. Jag kan komma på mig själv ibland att längta till värme, sol och bad. Till exotisk mat och till att utforska nya spännande städer och platser. 
 
Just nu när kylan börjar tränga sig på skulle jag inte tacka nej till en vit strand med höga havsvågor, en värmande sol, en bra bok i handen och en svalkande paraplydrink. Men inte heller ett besök i en storstad med hög shoppingpuls och läckra museér. Eller varför inte lite äventyr med höga berg, vandring och häftiga naturupplevelser? Allt är av intresse just nu. Om jag så bara skulle ta mig till Sundsvall. En natt på hotell, lite miljöombyte, det skulle jag må bra utav. 
 
Om jag får drömma fritt skulle jag vilja ta mig utanför Europa. För sol och bad tänker jag mig Asien, det skulle vara fint. För storstad vill jag åka till New York någon gång i mitt liv, känna på storstadspulsen ordentligt. Äventyren skulle gärna äga rum på Nya Zeeland eller Australien. Ni ser, jag vill ta mig runt hela jorden. 
 
 Som tagen ur en resekatalog. Bild från när vi var i Tunisien 2009.
 
Vem bjuder mig på resa?

Det närmar sig!

Ikväll har vi handlat inför julbak och börjat ta fram de första julgrejerna. Trots noll julstämning. Var är snön liksom? Adventsstjärnorna lyser i fönstret, några småtomtar har fått flytta fram och adventljusstaken är klar. Nu är vi redo att tända ljus på söndag (på tal om förra inlägget)!
 
 
Imorgon ska jag börja julbaka och tjuvstarta lite med julmusiken, för stämningens skull. Hur långt har ni kommit i era julförberedelser?

14. Ljus

Ämne nummer 14 är kort och gott ljus.
 
När hösten och mörkret kommer finns det ju inget mysigare än att tända en massa ljus och mysa ner sig i soffan under filten med en kopp te och någon man tycker om. Stearinljus medför något slags lugn och har en så himla hög mysfaktor! Jag är en sådan som gärna tänder ljus överallt under den mörka delen av året.
 
Åtminstone så var jag en sådan. För tillfället vågar jag inte tända en enda ljuslykta eller något blockljus. Vi har nämligen en son som för tillfället tycker sådana saker är världens roligaste leksaker. Alla mina ljuslyktor står bortställda så de inte åker i golvet. Han har hittat mitt ljusskåp och blockljusen som står där inne slänger han gärna i golvet, för att sedan stoppa de små stearinbitar som ramlar bort, i munnen. Mums? Värmeljusen har jag ställt upp utom räckhåll för honom eftersom jag kom på honom med att stoppa dem i munnen. Ett helt värmeljus ryms tydligen i en 16 månaders mun. 
 
Jag längtar tills han tycker det är mysigt att tända ljus, då han inte ser dem som leksaker. För jag saknar den där mysfaktorn som tända ljus medför.
 
Denna bild är från förra julen, när familjen satt samlad i soffan för att se min sambos syster gifta sig i nyhetsmorgon. Det är så här jag vill kunna göra. Ha ljus på vardagsrumsbordet. Men för stunden går det inte alls, som sagt. Hoppas jag kan få tända lite juleljus under julen i alla fall. Hoppas kan man ju alltid.