Påskafton

Vilken påskafton vi haft. Jag och lilleman var uppe med tuppen (kring femsnåret) och redan då såg jag att det skulle bli en fin dag. Solen började komma upp och himlen var alldeles blå och fin. Underbart! Efter morgonsovning i soffan (jag tror jag somnade om före Wilmer) så väckte vi pappan och firade in påskaftonsmorgonen med att lille W fick ett påskägg i sängen. Ett ägg innehållande majskrokar, två nya nappar och en liten boll. När han väl förstod att det var något i ägget var det majskrokarna han föll för först. 
 
Efter morgonmys, frukost och lite fix tog vi en promenad i det fina vädret. Vi hamnade på Strömpilen där vi böjade med att byta ett par byxor Wilmer fått i påskägget av sin mormor och morfar. Sedan gick vi och fikade för ett presentkort jag och J fick i vårt påskägg. Det hela avslutades med en sväng förbi Busplaneten så Wilmer fick leka sig trött tills vi skulle gå hemåt igen.
 
Väl hemma var det sommarvärme på vår inglasade balkong, så jag tog på mig shortsen och satt i dem och ett linne och njöt av värmen. Med ett av fönstrena öppna hoppas jag på lite sol och någon fräkne i mitt bleka ansikte. Wilmer gjorde mig sällskap och satt och läste ute i en stol han med. Mysigt. Middag på balkongen blev det också, champinjonsoppa dagen till ära. Den är så himla god!
 
Nu är det tv-kväll för hela slanten. Synd bara att det inte går något värt att se...
 
 
 
 
 
 

Påskägg

Påskägg är roliga tycker Wilmer. Och själva ägget har hela helgen varit mer roligt än innehållet. Roliga att slå på, roliga att rulla, roliga att titta på, roliga att leka med helt enkelt. 
 
Gårdagens påskägg från farmor.
 
Morgonens påskägg från mamma och pappa. 
 

Jag längtar ändå tills han blir lite större, då vi kan ha påskäggsjakt här hemma. Det hade alltid vi på påskaftons morgon när vi var små. Då hade mamma och pappa gömt påskägget någonstans på nedervåningen (oftast bakom en gardin) och så fick vi leta. Rolig tradition tycker jag. Nästa år, då ska Wilmer få leta ägg!
 
 

Mätt som en plätt.

Förra veckan frågade jag J:s mamma om hon ville bjuda oss på påskmiddag under påskhelgen. Och vilken lycka när hon ville det! (Ja, jag var ofin och bjöd in mig själv).

Jag tror hon och J:s syster har jobbat hela veckan. Kött av olika slag, lax, ägg, pastasallad, påskskinka, potatisgratäng, potatis, sallad, avokadoröra, mangosalsa. You name it! Allt fanns! Och vi åt och åt. Tills magen sprängdes, typ.

Så på mitt initiativ fick vi en brakbuffe! Tack och bock!