Ibland händer det grejer.

Här har dagen gått i ett.

Upp vid åtta, frukost och bebismys. Iväg till IKSU och lunchpump. Jag lastade på ordentligt och var alldeles slut. Kommer hem till bajsbad. Tvätta av sonen för att sedan äta lunch (var så jäkla hungrig efter träningen), dusch för mig medan J badade sonen. På med kläder och en promenad till stan en snabbis. Hem, fikafrämmande. Middag och iväg på nästa fika. Hem, tv-tittande och mys.

Kul när det händer saker om dagarna!

Soppmiddag.

Igår åt vi soppa igen. (Ja, igår. Idag åt vi spagetti och köttfärssås och jag tycker inte att den kulinariska rätten behöver få ett eget inlägg). Även denna gång ett recept från senaste Buffé. Denna har vi till och med hunnit med att göra två gånger. SÅ god tyckte vi att den var! Champinjonsoppa, mumsigt!
 
Lätta ingridienser. Mjölk, champinjoner, maizena, grädda, grönsaksbuljong, lök, timjan, salt och peppar.
Och eventuellt lite knaperstekt bacon på toppen. 
 

Receptet finns här, och jag följde det nog till punkt och pricka. Förutom att jag använde mer svamp i basen och mindre bitar i. Soppan i sig är riktigt krämig och god. Helt i min soppsmak!
 
 
Och! Jag önskar mig gärna fina soppskålar. Tycker det är så svårt att äta soppa ur en djuptallrik, så jag använder min stora temugg som soppskål. Till åt vi mjukt bröd med nötter. Gott.

Blivande operasångare?

Pratkvarnen har förvandlats till.. jag vet inte vad riktigt. Kanske operasångare? Den högsta och gällaste ton han hittar håller han numer ut. Det skär i öron och huvudvärken knackar sakta på. Men det bryr han sig inte ett dugg om. För det är ju så roligt att göra just DE ljuden. Såklart.
 
Numer låter det så här: Aaaaaaah! Typ i den högsta ton du kan tänka dig. 
 
 
Men det är väl något övergående. Jag hoppas han snart hittar tillbaka till orden. För öronen och huvudets skull.