Skojfrisk pratkvarn

Vår son är inne i en riktig pratperiod och han snappar verkligen upp allt, så det gäller att passa vad man säger. Dessutom kommer det så roliga citat hela tiden! 

Svordomar och liknande är ju inte jättekul att han går runt och säger. Och inte används de i rätt sammanhang heller, men han gillar uppmärksamheten han får när han säger dem. 

Sångerna han sjunger är desto roligare. Helt plötsligt har vi en sångfågel hemma som kan sjunga "imse vimse spindel" under en hel middag med en inlevelse som inte går att beskriva! 

Sedan alla dessa citat. Vi hade ett moment nu ikväll:
Jag: du ska få sova med pappa. 
W: det blir kung!
Jag: ja, haha, det blir kung
W: kung. Kungen dansar inte. 

Hur konstigt och roligt kan det inte bli? Jag tänker att hans hjärna måste gå på högvarv och helt plötsligt ramlar allt han tänker på ut i en och samma mening. Många mysiga skratt blir det i alla fall. 

Och sättet han blir på när han inser att han sagt något roligt. När han får positiv respons på det han sagt eller gjort. Då öser han på ordentligt, för att liksom överträffa sin egen rolighet. 

Här sitter han. 
Typ världens skojfriskaste 2,5 åring. 

Mitt 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Gjorde jag det? Gjorde jag inte det? Gjorde jag det? Jag vet inte. Inget som jag kan komma på sådär, och då lär jag nog inte gjort något spektakulärt som jag aldrig gjort förut. Eller jag började ju virka, och det har blivit lite av min favorithobby!

 

 

 Tre flodhästar har det blivit, ett gäng halsdukar och mössor. 

 

Genomdrev du någon stor förändring? Stor och stor? Vi flyttade från stan till utanför stan. Bytte nybyggd lägenhet mot gammal lägenhet. Men både har sin charm. Dock kan jag ibland sakna vårt gamla boende, men jag trivs samtidigt väldigt bra här! 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Oj. Ett speciellt datum? Jag som har så svårt för att komma ihåg siffror...

Dog någon som stod dig nära? Nej.

Vilka länder besökte du? Spanien, jag och J var på weekendresa i Barcelona. Det var awesome! 2015 vill jag resa mer!

 

Magiska fontänen i Barcelona. 

 

 

Bästa köpet? Mina vinterskor. Äntligen spenderade jag en större summa på skor och de är verkligen huuur sköna som helst!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, min familj och mina vänner. 

Saknar du något från år 2014 som du vill ha år 2015? Ja. Samma sak som förra året. Lite mer tid för mig själv, och lite mer tid för mig och J tillsammans, bara vi två. 

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat. Träffat mina vänner mer. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit onyttigt. 

Favoritprogram på TV? TV? Här hemma kör vi på Netflix. Har betat av en hel drös med serier under året. Jag gillar Mad Men och Pretty Little Liars!

Bästa boken du läste i år? Plöjde igenom "torka aldrig tårar utan handskar"triologin i somras. Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Halva nätterna låg jag vaken och bara läste!

Största musikaliska upptäckten? Oj så svårt! Lyssnar bara på bra musik och gillar så himla mycket olika! Tomas Andersson Wijs nya skiva gillar jag, den har jag lyssnat mycket på de senaste månaderna. 

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag fick förlängt med ett år på mitt vikariat. 

Din största framgång på det privata planet? Att min son växer och växer och blir en sådan fin grabb.

 

 Fina killen ger Alfons Åberg en kram. 

 

Största misstaget? Misstag har jag gjort, det är mänskligt, men det är inget jag känner att jag behöver skriva här.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare än förra året.

Vad spenderade du mest pengar på? Förutom alla fasta avgifter så spenderades mest på kläder. Både till Wilmer och till mig. 

Något du önskade dig och fick? Ja. 

Något du önskade dig och inte fick? Ja.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Helt seriöst så kommer jag inte ihåg. Jag fyller ju år i början av januari, så det är ju snart ett år sedan. Jag kan tänka mig att mamma och pappa var och fikade hemma hos oss?

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja. 

Vad fick dig att må bra? Familj, Vänner. Den lilla egentiden jag har haft. Träning. Små resor. 

Vem saknade du? Jag saknade nog olika personer i omgångar.  

De bästa nya människorna du träffade? Mina kollegor som gör dagarna på jobbet roliga. 

Mest stolt över? Min son. Världens finaste lilla kille. 

Högsta önskan just nu? Att vi får vara friska 2015.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag kommer försöka vara gladare och mer positiv till livet. Ta saker som de är och inte göra en stor sak av att allt inte går enligt planerna. 

 

 
Från en av årets finate sommarkvällar. Middag i Rovögern och strålande väder. 
 

Nu hoppas jag på ett superbra nytt år!

December.

Sjukt dålig uppdatering på det här stället, tycker ni inte? Trots detta är det några tappra själar som har tittat in, vilket jag både är glad för och som jag är förvånad över. Ännu en gång ska jag försöka ställa detta till rätta. Jag verkar vara en periodare på bloggning, helt enkelt. 
 
Eftersom jag inte bloggat under hela december kommer här en sammfattning av hur vår julmånad var i punktform.
 
  • Mycket mys. Jag gillar julen. Tända ljus och glögg. Pynt och gran. 
  • Sjukdomar. Hela familjen har haft magsjuka, varav den yngsta två gånger om. Febern har också varit på besök. 
  • Tomteprat. En familjemedlem laddade för julafton och tomten hela månaden. Att det sedan var över på några minuter gjorde honom nog lite besviken. 
  • Utelek. Snön kom och försvann några gånger om. Men fina promenader och åkning i backen har vi hunnit med. 
  • Ritande. Vi har ritat och ritat och ritat. Sonen har fattat tycke för det och under vabdagar här hemma har han producerat teckningar åt alla han känner, typ. Jag gillar hans nya intresse, jag själv är bättre på att pyssla än att leka med bilar. 
  • Affärsspringande. Trots att julklapparna var inhandlade rätt tidigt tyckte jag att vi var till stan lite nu och då och gjorde olika ärenden på affärer. 
 
 
Själva jul- och nyårsafton kan sammanfattas som trevliga dagar. En pojke som var nöjd båda dagarna, god mat och trevligt sällskap. Kan det bli bättre avslut på året trots några hårda dagar i början av månaden?