Fika

Fika är ämnet för dagen. 
 
Jag är inte en sådan person som bangar om det bjuds på fika. Synd nog ibland. Jag borde bli bättre på att säga nej, för sötsaker är lite av det godaste jag vet. Men en kanelbulle, småkakor, en bit kladdkaka eller liknande slinker ju gärna ner. Speciellt om det är hembakt. Och om det är kaffe till blir det ju superbt. 
 
 
Gårdagens fika på balkongen var inte så storslaget, men med solen och korsordstidningen som mina vänner i min ensamhet funkade en macka, kolsyrat vatten och lite naturgodis hur bra som helst. 
 
 

Påskdagsgrillning.

Vi har haft en fin påskhelg. Igår var vi till exempel ute och grillade med mina föräldrar och min syster och hennes kille. Riktigt mysigt, bara solen som saknades. Lilleman var trött redan innan vi for ut, men pinnade ändå på bra ut i skogen och höll humöret uppe hela tiden. Lite lek och korvgrillning, en sambo som plurrade i vattnet, ordentligt inrökta kläder och en skön promenad hem. Fler sådana här dagar tack!
 
 
 
 
Idag har jag en "egen"-dag där jag får göra precis vad jag vill. J hade en sådan i fredags och nu är det min tur. Sovmorgon och ensam hemma. Nu ska jag snart ta mig ut på promenad och sedan får vi se vad jag tar mig för. Hur som helst så gillar jag denna dagen. Ska njuta ordentligt. För imorgon har påskhelgen redan susat förbi och då är det tillbaka till verkligeheten som gäller. Jobb och förskola. Jag skulle kunnat ha några påskdagar till.
 
 

Online/Offline

Under påskhelgen har jag inte hunnit kika in förrän idag. Topicdags igen. Idag slår jag ihop två ämnen, nämligen online/offline. 
 

Jag sitter här framför min dator med ett antal fönster öppna. Min iphone ligger bredvid mig. Paddan är på laddning. I den här världen är det svårt att vara offline. Man har allt så nära, så lättillgängligt. Har man en minut över kikar man in på facebook och instagram på telefonen, bara för att se om någon har uppdaterat något. Man har koll på allt och alla. Nyhetsflödet från aftonbladet och expressen får jag i notiser på min telefonskärm, så jag inte missar några stora händelser. 
 
Om jag inte vore så nyfiken skulle jag ta bort min facebook, men det är så himla kul att se folks uppateringar. Och instagram, åh vad jag tycker om den appen. Lättillgänglig och lättanvänd. Microbildblogg när det är som bäst. 
 
Några av mina senaste instagramuppdateringar.
 

Och jag gillar att kunna vara online. Att kunna ha koll. Utan mina teknikprylar skulle livet nog vara lite tråkigare.