Halleluja moment!

Lyckan är total! Wilmer, som inte varit så förtjust i mat, äter äntligen. Gröt till frukost, mat till lunch och middag. Välling någon gång på dagen (som mellis typ) och så på kvällen. Jag har väntat på detta ögonblick så länge. Känns så skönt att slippa vällingen hela tiden. 
 
Gjorde storkok här om dagen av både spagetti och köttfärssås, kycklinggryta med couscous och fisk med rotsaker och han äter allt med god aptit. Äntligen säger jag bara!
 
Spagetti och köttfärssås
Den numer matglada killen.

10. Jag och musik

Dagens bloggämne är alltså jag och musik. Musik är något som jag älskar och jag tror knappt det någonsin är tyst här hemma när jag är själv (alltså när inte J är hemma, vi lyssnar inte alls på samma musik och han stänger gärna av min spotify när han kommer hem). Jag lyssnar på väldigt blandad musik, gillar typ allt. Mest är det dock  pop, singer-songwriters och indie som kommer ur högtalarna. på lastfm.se skrobblas den musik jag lyssnar på och 5-i-topp det senaste året är dessa artister:
  
 
Tomas Andersson Wij ligger på första plats med 262 spelade låtar under det senaste året. Han trollför mig med sina ord och melodier. Så otroligt bra!
 
 
 
Of Monsters And Men har andraplatsen med 194 skrobblingar. Deras "Little Talks" har ju spelats flitigt på radio, men det finns betydligt bättre låtar på skivan. Värt en lyssning om man inte hört den tidigare.
 
 
 
Bo Kaspers Orkester tar tredjeplatsen med 152 spelade låtar. Jag har alltid gillat BKO, och ju mer man lyssnar desto mer gillar man dem. 
 
 
 
Deportees tar fjärdeplatsen med 131 skrobblingar. Umeåbandet som är så otroligt bra! Deras konsert i Umeå Stadskyrka förra året var så gudomlig att jag lever på de minnena fortfarande. 
 
 
 
Mumford & Sons har femteplatsen med 130 spelade låtar. Just denna konsert som är i klippet visades på tv för någon vecka sedan och jag satt som klistrad. Hur bra?
 
.
 
Synd bara att jag själv är så omusikalisk. Är det något jag skulle vilja kunna så är det att spela instrument och kunna sjunga. Hur kul skulle inte det vara? Älskar när folk plockar fram gitarren och "river av" en låt. Jag vill också kunna göra det! Kanske dags att börja öva? 

9. Min favoritplats.

Jag har funderat och funderat. Det finns många platser jag tycker om. Det står mellan naturen och havet.
 
Att strosa omkring i skogen är ljuvligt. Alldeles tyst och det enda man hör är sina egna andetag, typ. Jag gillar att gå och plocka bär och svamp på höstarna. Och njuta av lugnet. Underbart! Dock har jag blivit lite nojig. För de mesta är vi och plockar bär och svamp i stugan, men nu när de sett så mycket björn där runt omkring är det inte lika ljuvligt. Tänk själv, det kan ju inte vara så himla kul att stöta ihop med en björn mitt ute i skogen... Men bortsett från björnnojan så gillar jag verkligen skogen!
 
 
När man är på havet i en segelbåt är det ungefär samma känsla. Tyst och ljuvligt. Det man hör är vinden som förhppningsvis blåser så man kommer framåt. Det är en otrolig frihetskänsla att ta sig fram på havet för "egen maskin", med hjälp av vinden. Att känna att man manövrerar segel och tar sig dit man vill. Härligt är vad det är!
 
 
Så på något sätt är det dött lopp mellan dessa två. Jag kanske gillar skogen bäst på hösten när dey ändå är svamp- och bärsäsong och havet bäst på sommaren då seglingsvädret är som bäst. Så är det nog.